2013. november 11., hétfő

Szemünk fénye 2.

Szóval....az alapozás után a sminkelés második lépése szemünk kiemelése, árnyékolása.

Sokféle hatást érhetünk el vele, lehet természetes, alig észrevehető, ettől fénylő, csillogó lesz tekintetünk, lehet egy erőteljesebb tus, vagy szemceruza vonallal kiemelő, amitől pillantásod igéző lesz, és lehet igazán erőteljes, határozott, sötét, vastag. Ez csak keveseknek áll jól, leginkább maszkként hat, nagyon könnyű elrontani! Inkább csak alkalomra, mondjuk egy esti buliba, vagy pl. TV felvételhez hordható, nappalra nem ajánlom.

Hétköznapokra, munkába, vizsgára, randira a szolid, természetes, világos színekből készült sminket ajánlom, ami valóban éppen hogy csak kiemeli szemed szépségét, és elrejti mindazt, amit kevésbé szeretnél megmutatni.

Néhány tipp:

Korrektort mindig használj, ha a szemedet sminkeled, különben tuti, hogy a szemhéj ráncban, az ún. mélyítővonalban összegyűlik a festék.
A korrektort fixáld némi porpúderrel, a szemed alatti részre rakhatsz bőven, ezzel megakadályozod, hogy a szemhéjadról esetlegesen leszóródó szemfesték a szemed alatti bőrre tapadjon. Ha elkészültél a műveddel, ezt egy egyszerű mozdulattal, ecsettel leporolhatod.
A korrektor színe egy árnyalattal legyen világosabb, mint az alapozódé.
Szem festésnél mindig először a világosabb színeket vidd fel, majd egy másik ecsettel a sötétebbeket.

Néhány szakszó:
Mélyítővonal: Ha becsukod a szemed látható, illetve tapintható is a szemhéj csontod, és a szemgolyó közötti vonalat. Ha a szemed pont olyan, hogy nem látszik, csukd be, és az ujjaiddal tapintsd körbe a szemgolyódat. Na az az! (persze ez nem azt jelenti, hogy rajzold körbe a szemgolyódat!)
Highlighter: Fehér, vagy nagyon világos, csillogó, vagy matt, kivilágosító, kiemelő szín. Használjuk a szemöldök alatti szemcsontra, közel ülő szemek esetében a belső szemzugra.
Árnyékoló: Sötét színek, melyeket mélyítésre használunk ( közvetlenül a pillák fölött, vagy a mélyítővonal rajzolásánál)
Füstös szem: Több, világosabb, sötétebb festékréteg összedolgozása a szemhéjon. Készülhet visszafogott, szolid smink ezzel a módszerrel világosabb rózsaszín, lila, barna, barack szín árnyalataival, vagy akár nagyon vad, sötét barna, szürke, fekete színekkel.

Természetes, natúr smink, reggeli rohanáshoz:
A lealapozott teljes szemhéjadra vigyél fel világos színű festéket, majd a mélyítővonalat rajzold meg sötétebbel. Egyszerűen, vatta pálcikával dolgozd össze a két színt,dobd fel a szempilla spirált, és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: