2014. január 3., péntek

Púder házilag


Az egyik legegyszerűbben elkészíthető dekor kozmetikum a púder.

Használható kompakt(préselt), vagy porpúder formájában. Mindkét változatot ecsettel, vagy púder párnával, puffnival vihetjük fel a bőrre.
A kereskedelemben kapható kompakt púderek a legtöbb esetben olyan anyagoktól állnak össze, ami eltömíti a pórusokat, nem engedi a bőrt lélegezni, márpedig ez nagyon fontos.
Ha Magad készíted a púderedet, legyen az por-, vagy kompakt változat, biztos lehetsz benne, hogy bőrödre ártalmatlan, mégis jól fedő, arcodat élettel telivé, sugárzóvá varázsló dekor kozmetikumot használsz.
Ez a púder pirosítóként használható.

Hozzávalók:
Kozmetikai pigment
Titán dioxid
Néhány csepp Jojoba olaj (kompakt púder készítéséhez)

Elkészítése:
A különböző színű pigmenteket a titán dioxidhoz óvatosan, apránként adagoljuk, kis edényben porítjuk. Az adagolást, és porítást addig folytasd, míg a kívánt színt el nem éred. Ha kompakt púdert szeretnél készíteni, a kívánt szín elérése után adj hozzá néhány csepp jojoba olajat, alaposan keverd össze, majd préseld egy kis tégelybe. Ha olajat öntesz hozzá, a szín sötétedni fog!

A képeken jól látszik, hogy a por alakú mennyivel lesz sötétebb kompakt formában lepréselve.

Tipp:
Tehetsz bele fahéjat is, -akár kozmetikai pigment helyett, ha a bőröd színének az felel meg-, kellemesen világos barnás színt kap a púdered, és isteni fahéj illatot áraszt. Használhatsz más, bőrödnek tetsző, de mindenképpen kevésbé avasodó, stabil olajat válassz!
Ha nem teszel bele sötétebb színező anyagot, púdered áttetsző lesz, az alapozó fixálására szolgál.
A következő posztban igyekszem -remélem hasznos- tanácsot adni, hogy a pirosítót hogyan is használd.

Nincsenek megjegyzések: