2014. január 10., péntek

Púderezzünk, pirosítsunk

Az alapozót fixálni kell, különben elmászhat bőrödön a festék.
Áttetsző, az alapozó színével megegyező púdert használj, ennek funkciója csak a fixálás, illetve, hogy bőrödnek szép, természetesen sugárzó színt kölcsönözzön.
Ha nem szereted az alapozót, elég lehet a púder is, hogy bőrödet egyenletessé, egységessé varázsold.
Az anyajegyeket, sötétebb szeplőket, esetlegesen megjelenő pattanásokat se az áttetsző alapozó, se a púder nem fogja eltüntetni, de nem is kell. Ezeket halványítani lehet korrektorral.
Az arcpúdert egyenletesen oszd el bőrödön, ne felejtsd ki az áll alatti, orr, fül melletti részeket sem, sőt vidd fel a nyakad, de akár a dekoltázsod bőrére is. Figyelj az átmenetekre, ne legyen éles kontúrvonal a lealapozott, púderezett, és a szabadon hagyott bőrfelület között.
Különösen ügyelj rá, hogy az orrod melletti mélyedésben, a szemöldöködnél, illetve a füled melletti mélyedésben mindenhol egyenletesen oszlasd el az alapozót, és a púdert is!
Eddig egyszerű a történet.
A pirosítás már nagyobb odafigyelést igényel, hogy mindkét orcádon ugyanúgy, ugyanannyi púdert, vagy pirosítót oszlass el.
A pirosítás funkciója, hogy szép, sugárzó, természetes színt adjon bőrödnek, illetve, hogy arcformádat kiemelje, vékonyítsa, vagy éppenséggel szélesítse azt.
Általánosságban a pirosítót egy lapos, széles ecsettel hordjuk fel.
Az arc formája lehet háromszög alakú, kerek, vagy szögletes formájú.
Ha az állkapcsod keskenyebb, az szem alatti kiugró arccsontod szélesebb, (háromszög alakú arcforma) nagyjából a szemed külső sarka alatt, az arc közepétől, lentről felfelé vékonyodó vonalban pirosíts, az arccsont alá.
Ha az állcsontod szélesebb, szögletes az arcformád, az alsó arccsontra, szintén lentről felfelé, de egyenesebb vonalban hord fel a pirosítót, ez keskenyíti az alsó arccsontodat.
A kerek arcformát szintén az első módszerrel keskenyebbé varázsolhatjuk.
Hibák, melyeket jobb elkerülni:
Csak az arccsontra, egy kerek folt festése- bohóc kinézetet kölcsönöz.
Túl éles kontúrvonal-mesterséges kinézete lesz az arcodnak.
Hajad színéhez, szemfestéked színéhez nagyon nem passzoló pirosító szín választása.

Nincsenek megjegyzések: