2013. október 21., hétfő

A jó smink alapja az alapozás

Az alapozó használata körültekintést igényel, ha nem egyenletesen kened el bőrödön, összecsomósodhat, napsütésben kimondottan látszik a vakolat.

Első, legfontosabb szabály: megfelelő, könnyű, hamar beszívódó, nem zsíros, természetes alapanyagokból készült arckrémet kenj az alapozó alá, várj rövid ideig, míg a krém beszívódik, hogy szépen, egyenletesen kerüljön az alapozó a bőrödre. Az arckrémet oszlasd el az álladon, és a dekoltázsod bőrén is. Házi krém recepteket itt találsz.
Második legfontosabb szabály: bőrtípusodnak megfelelő alapozót használj, csak jó minőségűt, lehetőleg természetes összetevőket tartalmazó, natúr, vagy bio készítményt, de elkészítheted saját magad is (erről majd később olvashatsz)
Harmadik szabály: lehetőleg napfénynél, vagy természetes fénynél sminkelj, ne lámpafénynél, vagy sötétben!
Negyedik szabály: Mindig a bőröd színéhez közel álló, vagy annál egy árnyalatnyival világosabb alapozót válassz! Ha nem találsz megfelelőt, keverd ki magadnak akár több színből.
Ötödik szabály: mindig nedves alapozó szivaccsal kend fel bőrödre, teheted az ujjaiddal is, vékonyan, az arcod vonalán túlra is! az álladnál, hajadnál, fülednél is egyenletesen oszd el, különben maszkként fog hatni!

Korrektort, ha szükséges, az alapozóra kenj, itt is figyelj az egyenletes elosztásra.
Nincs csúnyább, mint mikor az alapozó vakolatként hat!


Nincsenek megjegyzések: