2013. december 23., hétfő

Rúzsozzunk:-)

Ha már a rúzsnál tartunk, nézzük, hogyan is rúzsozz, hogy az szép, és tartós maradjon.
Rendkívül csúnya tud lenni, mikor az ember lányának olyan a szája, mintha pörköltet evett volna.
Általánosságban sminkelésnél vagy a szemet, vagy az ajkat emeljük ki erősebb színnel, egyszerre mindkettő nagyon sok. Persze halvány, szolid lehet egyszerre mindkettő!
Először is találd meg a Hozzád való színt.
Kiválasztásánál fontos, hogy milyen árnyalatban pompázik a fogsorod - a nagyon vörös rúzs sárgítja a fogakat!
Fontos szempont, hogy milyen ruhát viselsz, milyen a szem sminked színe, milyen a bőröd színe. Ezek mind legyenek harmóniában.
Kerüld a piros rúzst: ha pl. rózsaszín ruha van rajtad, ha nagyon fehér a bőröd, ha kékkel sminkelted ki a szemed. Ezek nagyon ütik egymást.
A piros, vörös rúzs, és annak árnyalatai kevés nőnek állnak jól, azt tudni kell viselni, hogy ne legyen közönséges. Ez általában igaz a nagyon sötét színű rúzsokra is.
Ami mindenkinek jól áll, azok a halvány, matt, vagy fénylő rózsaszínes, barnás, természetes árnyalatok.

És akkor végre nézzük, hogyan sminkeld a szádat:
Alapozó használata itt is fontos! Egy papír zsebkendőt teríts a szádra, kicsit lapogasd meg, hogy a felesleget eltávolítsd.
Kontúr vonal rajzolása nem egyszerű művelet, de megtanulható.Vékonyra hegyezett szájkontúr ceruzával rajzold körbe ajkadat, először a felső részt, ha nem szimmetrikus a szád, igazítsd meg, de csak kicsit! A túl rajzolt ajkak közönségesek! Ha kész, jöhet az alsó ajak. A kontúrceruza színe ugyanolyan legyen, mint a rúzsé, esetleg, egy hangyányit sötétebb. Jöhet a rúzs! A legjobb eszköz erre a rúzsecset használata, ha nincs, még óvatosabban kend át egyszer, ne túl vastagon a szádat, vigyázz, hogy a kontúr vonalon ne menj túl, majd papír zsebkendővel lapogasd meg, esetleg kevés púdert tegyél rá, majd újra kend át a rúzzsal. A felesleget újra lapogasd le zsebkendővel. Ha fénylő ajkat szeretnél, kenj rá szájfényt.

Néhány extra tipp:
Vastagíthatod ajkad, ha a kontúrceruzával a szád külső részét rajzolod körbe.
Teltebbnek tűnik, ha ajkad közepén világosabb a rúzsozás, a külső részen picit sötétebb.
Ha vastagnak érzed ajkaidat, és ez zavar Téged, ne használj kontúrceruzát.

És a végén csak egy szösszenet:
Régebben feltörekvő lányokat sminkeltem portfólió fotózáshoz. Az egyik alkalommal, az egyik modell stúdióban azóta befutott, majd eltűnt leányzó közölte velem, hogy ő aztán ilyen szájjal nem megy fényképezőgép elé, hiába győzködtem, fogta a kontúr ceruzát, jó vastag szájat rajzolt magának, mint a hétköznapokra, jó vastagon kent rá rúzst, majd megmutatta a fotósnak. Az majdnem dobott egy hátast, azt hitte az én művem. Egyébként szép szája volt a lánynak, nem is értettem, hogy miért volt erre szüksége. A képek nagyon szépek lettek, de persze utána is ugyanolyan vastag szájat festett magának a hétköznapokra is, fotókon, TV-ben meg aztán pláne.
Kár, hogy a mai napig látok közönségesen kinéző, vastagon, természetellenesen sminkelt lányokat.
De nem akarom megváltani a világot.
Örülök, hogy egyre többen szeretik a természetességet minden tekintetben. Akárcsak Te, vagy Én.

Nincsenek megjegyzések: